Colníci zachytili falzifikáty značkových športových ponožiek

18.10.2024 Nitra

Nitra 18. októbra (TASR) - Mobilné hliadky ozbrojených príslušníkov finančnej správy z Colného úradu Nitra zachytili ďalšie falzifikáty značkového tovaru. Pri vykonávaní cestnej kontroly zaistili 46.800 párov napodobenín športových ponožiek známych značiek. Pri ich predaji by majiteľom ochranných známok vznikla škoda v hodnote 140.400 eur, informovalo Finančné riaditeľstvo SR.

Ozbrojení príslušníci Colného úradu Nitra v rámci vlastnej vyhľadávacej činnosti zastavili a skontrolovali nákladné motorové vozidlo s návesom. Počas bežnej rutinnej kontroly však v zadnej časti návesu objavili veľké baly vriec. V nich boli kartónové krabice plné ponožiek, označené názvami známych značiek.

Už samotné balenie tovaru vyvolalo u ozbrojených príslušníkov podozrenie, že môže ísť o napodobeniny. Tovar bol zaistený a na základe komunikácie s majiteľmi ochranných známok bolo zistené, že predmetné športové ponožky porušujú práva duševného vlastníctva.

O osude zaistených ponožiek teraz rozhodnú držitelia ochrannej známky. Buď sa tovar po dohode zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd, ktorý následne rozhodne, či ide skutočne o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.

Colníci upozorňujú spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbali sa nakupovaniu v pochybných a podozrivo lacných obchodoch či u rôznych podomových predajcov. Falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre zdravie.
 

Vyberte región

mark